Maak kennis met de centrale plek om samen te werken in Office 365

Uit onderzoek van Bart van Kraaij Groep blijkt dat veel mensen bij Microsoft Office direct denken aan de vier traditionele programma’s: Word, Excel, PowerPoint en Outlook. De afgelopen jaren heeft Microsoft echter veel nieuwe apps gelanceerd in het online platform Office 365. Het opslaan van bestanden gebeurt tegenwoordig in OneDrive en op SharePoint. En takenlijstjes houden we voortaan bij in To Do, de opvolger van de “ouderwetse” takenlijst in Outlook. Maar de ruim 2 jaar geleden geïntroduceerde app Microsoft Teams is in Maas en Waal en omgeving nog niet zo bekend. En dat is jammer, want deze app heeft veel handige functies om samenwerking binnen een team te bevorderen.

Werken en chatten in één app

Teams combineert traditionele Office toepassingen met een chat. Dus je kunt eigenlijk chatten en werken in Word- en Excel-bestanden in één app. Chatten kan via tekst (zoals bij Whatsapp), maar ook via beeld (zoals bij Skype en FaceTime). En dat is ook nog eens mogelijk op alle apparaten (tablets, smartphones, laptops en desktops). Teamwerk wordt daardoor een stuk efficiënter. De mogelijkheden worden vervolgens uitgebreid met gedeelde notitieblokken (OneNote). En met de geïntegreerde tool Microsoft Planner wordt projectmanagement een fluitje van een cent. En dat ook nog eens overzichtelijk en zeer gestructureerd met labels, categorieën en statussen.

Terugdringen e-mailstroom

Microsoft Teams draagt bovendien bij aan het terugdringen van de e-mailstroom. Door overzichtelijk met lijstjes te werken, hoef je elkaar niet eindeloos te mailen. Naast interne samenwerking kan Teams ook de communicatie met klanten en leveranciers bevorderen. Een mooi, modern, veilig en efficiënt, alternatief voor het traditionele e-mailen.

Veel bedrijven kopen Office 365, maar vergeten vervolgens te investeren in een goede implementatie, inclusief training en ondersteuning voor de gebruikers. Daardoor blijven veel mensen op de “oude” manier werken en wordt het potentieel niet benut. En dat terwijl met Teams juist zoveel efficiëntieslagen te maken zijn.

Workshop op maat

Bij Company Courses nemen we je graag mee in de wereld van Microsoft Teams. Dat doen we met workshops op maat. We kijken naar de bedrijfsprocessen en beoordelen vervolgens welk functies van Microsoft Teams interessant zijn. Bij het ene bedrijf zal een simpele “gedeelde bestandsmap” al interessant zijn, terwijl bij andere bedrijven volledige projecten via Teams kunnen worden gemanaged.

Maak een vrijblijvende afspraak

Graag maken we middels een persoonlijk gesprek kennis met jouw bedrijf en laten we je de mogelijkheden van Microsoft Teams graag live ervaren. Vervolgens kunnen wij beoordelen wat je als bedrijf kunt bereiken met een introductieworkshop aan de medewerkers.

Neem voor meer informatie contact op met Swen Wigmans of Bart van Kraaij. Bel ons op 0487-745003 of vul hier je gegevens in.

Benodigde voorkennis

Je moet kunnen werken met een computer. Is de computer helemaal nieuw voor je? Kijk dan eens bij computercursus.

Mogelijk ook interessant:

Wij nemen contact met jou op!

]