Engels leren? Leuk! Maar wat kan ik er nu mee?

De afgelopen tijd ben ik erg druk bezig geweest. Maar het is toch zomervakantie geweest en dan geven jullie toch geen bijlessen? Dat klopt inderdaad, in de zomervakantie worden er over het algemeen weinig bijlessen gegeven. Maar wat veel mensen misschien niet weten is dat we met veel meer projecten bezig. En met één van deze projecten heb ik me sinds begin juli bezig gehouden.

Veel mensen willen namelijk Engels leren, maar niet iedereen wil dit leren voor op vakantie. Sommige mensen willen gewoon wat meer vloeiend Engels kunnen spreken of ze hebben het nodig voor hun werk. Dan is een beginners- of vakantiecursus niet genoeg. Juist voor deze mensen ben ik een zakelijke cursus Engels aan het schrijven. Deze cursus is juist in deze tijd zeer relevant. Steeds meer bedrijven verwachten namelijk van hun werknemers dat ze Engels kunnen spreken, lezen en schrijven. Daarnaast verplichten ook steeds meer bedrijven hun werknemers een certificaat te halen om aan te tonen dat ze het Engels voldoende beheersen. Dit zogenaamde BEC-certificaat is te behalen vanaf B1-niveau en wordt alleen door de British Council afgenomen.

Het examen

Zo’n examen bestaat uit vier onderdelen en je moet onder andere een zakelijke mail of een memo schrijven en een zakelijke tekst lezen. Tijdens het luisteronderdeel komen verschillende mensen aan het woord die iets vertellen over hun bedrijf en je wordt in duo’s ingedeeld tijdens het spreekgedeelte. Er wordt natuurlijk ook van je verwacht dat je de Engelse grammatica beheerst (deze heb je immers nodig om te kunnen spreken en schrijven) en dat je wat over de verschillende Engelse culturen weet.

Verschillende onderdelen

Zoals je waarschijnlijk al wel doorhebt, gaat er toch best wat tijd zitten in het schrijven van zakelijke modules die hierop aansluiten en die daarnaast ook nog relevant zijn voor mensen die niet per se dit examen willen afleggen. Daarom heb ik de modules ingedeeld per onderwerp. Zo heb je bijvoorbeeld een module presenteren, een module notities en memo’s schrijven, een module klachten behandelen en nog veel meer. Dit is natuurlijk erg leuk om te schrijven, maar nog veel leuker om dadelijk te gaan toepassen!

Ik heb er in ieder geval zin en ga dus ook met veel plezier weer aan het werk!

Liefs, Nathalie

Bekijk hier de modules